Comics Box Slider Комикс Бокс Новини 

Blade Runner 2019: Далечни светове

През 2019 г. Блейд Рънър – ловец на хуманоиди на име Аана Ашина, по прякор „Аш“, спасява Клео Сълуин, дъщерята на бизнес магната Александър Сълуин, от заговор, целящ да предаде момичето на корпорация „Тайрел“ за провеждане на генетични експерименти. Аш и Клео се измъкват от Лос Анджелис и изчезват. Сега, седем години по-късно, Аш и Клео живеят с фалшиви самоличности на една от миньорските колонии на Далечните светове. Но бащата на Клео така и не е спрял да ги търси и изпраща десетки ловци на глави да убият Аш и да върнат дъщеря му вкъщи. След кървав бунт, поведен от РЕПЛИКАНТИ, Аш и Клео са разделени, а безжалостен нов Блейд Рънър на име Хайт е взела Аш на мушка.

Графичният роман „Blade Runner 2019: Далечни светове“ е официалното продължение на култовия класически научнофантастичен филм Blade Runner от 1982 г. и се разпространява у нас от издателство Артлайн в превод на Здравко Генов.

Автори на графичния роман са Майкъл Грийн, Майк Джонсън и Андрес Гуиналдо. Майкъл Грийн е сценаристът на Blade Runner 2049, американски телевизионен и филмов писател, както и сценарист на комикси.

„…Просто съвършен! Безспорно задължително четиво за феновете на „Блейд Рънър“ и киберпънк жанра.“

– BIG COMIC PAGE

Related posts

Leave a Comment