Други издатели 

Мистерии се разплитат и се сразяват чудовища в новите заглавия на Artline Studios

„Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ от Дерек Ланди, „Противоестествено: Прераждането“ от Мирка Андолфо и „Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора са новите заглавия на Artline Studios

 

Три продължения на хитови поредици, изпълнени с епични приключения, очакват читателите в книжарниците. И този път от издателство Artline Studios са предвидили различни предложения за почитателите на фантастичните жанрове. „Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ e 14-ата книга за устатия детектив от международната бестселър поредица на Дерек Ланди. „Противоестествено: Прераждането“ е финалният трети том на комикса от Мирка Андолфо, изпълнен с поразителни политически и социални коментари. „Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора е втората част на популярния в САЩ комикс, който предлага интригуващ съвременен прочит на легендата за крал Артур.

„Скълдъгъри Плезънт: Жив или мъртъв“ от Дерек Ланди

„Жив или мъртъв“ е четиринайсетата, предпоследна част в международната бестселър поредица на Дерек Ланди. Главните герои Скълдъгъри, Валкирия и Оумън са изправени пред най-епичното си приключение досега. Светът е напът да се промени до неузнаваемост, а героите трябва да вземат решения, от които зависи съдбата на човечеството.

Докато протести разтърсват магическия град Роърхейвън, а на хоризонта се задават бунтове и революции, Валкирия трябва да реши каква иска да бъде: героиня, която рискува всичко в името на благородния идеал, или убийца, която жертва собствената си душа в името на човечеството. Решението трябва да бъде взето, а за главните герои времето изтича.

Дерек Ланди е ирландски писател и филмов сценарист, който твори в жанровете хорър и фентъзи. „Скълдъгъри Плезънт“ е най-популярната поредица на Дерек Ланди, с над 2 млн. екземпляра продажби във Великобритания и Ирландия и е спечелила награди като Red House Children’s Book Award и Irish Book Award.

Книгите от „Скълдъгъри Плезънт“ започват като фантастични четива за деца, но бързо заемат достойно място сред най-обичаните фентъзи поредици както от тийнейджъри, така и от възрастни. Подобно на „Хари Потър“, и тук героите израстват заедно с читателите. Дерек Ланди изгражда широк и богат свят, който впечатлява с магическите си елементи, пълнокръвните герои и заплетените мистерии в сюжета. С всеки следващ роман авторът изправя героите пред все повече и по-страшни морални дилеми и мъчителни премеждия. Сега, след като поредицата вече е достигнала четиринайсетата си част, проблематиката се усложнява, драматичните моменти преобладават, а борбата между доброто и злото е по-ожесточена от всякога.

„Жив или мъртъв“ е поредната доза наслада за феновете на „Скълдъгъри Плезънт“ и качествените истории, съчетаващи екшън и хумор.

„Противоестествено: Прераждането“ от Мирка Андолфо

„Противоестествено: Прераждането“ е третият том на комиксовата антиутопия от Мирка Андолфо. Битките и мистериозните разкрития достигат кулминацията си във финала на поредицата, която завладява читателите с отличителния художествен стил на авторката и оригиналния свят, населен с антропоморфни животни.

В антиутопичния свят на Мирка Андолфо Законът допуска свързването само на индивиди от един и същи вид. Нарушителите биват наказвани, санкционирани и затваряни. Обвиняват ги, че извършват нещо противоестествено.

Борбата за душата на Лесли е в разгара си в „Прераждането“. Далеч от цивилизацията, тя не намира отговорите, които търси, и остава без приятели до себе си. Битката срещу Албиноса, опитващ се да превземе тялото ѝ и да събуди напълно злата ѝ сила, е отчайваща. През това време организацията, която иска да поеме пълен контрол над населението, е постигнала необходимото, за да продължи с последния си ход. На Лесли ѝ предстои да се изправи срещу най-тежките трудности досега във финала на комиксовата поредица.

„Противоестествено“ е една от най-успешните италиански комикс поредици за последните години. Авторката. Мирка Андолфо създава рисунките на Bombshells за DC Comics и Ms. Marvel за Marvel. Тя е създател на култовата поредица Sacro/Profano, издадена освен в Италия, и във Франция, Холандия, Германия, САЩ и Испания.

Зрелищните сцени и динамичният сюжет са само част от качествата на „Противоестествено“, които превръщат комикса в изкусително четиво за почитателите на седмото изкуство и на антиутопиите.

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ от Кийрън Гилън и Дан Мора

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ е вторият том от хитовата поредица на Кийрън Гилън и Дан Мора. Митовете и легендите оживяват в това комиксово приключение, което предлага на читателите оригинален съвременен прочит на историята за крал Артур.

След като Дънкан и баба му неволно изменят историята за крал Артур, в Чуждоземия цари хаос, който позволява на нови легенди и действащи лица да излязат наяве – и да предизвикат куп неприятности. Когато древен ръкопис е откраднат от Британската библиотека, Бриджит и Дънкан се изправят пред поредния легендарен герой. Срещата с него ще доведе до най-трудното им изпитание досега.

Сценарист на заглавието е авторът на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ Кийрън Гилън („Нечестивите + Божествените“, „Междузвездни войни“), а художник е носителят на наградата „Ръс Манинг“ Дан Мора („Бъфи, убийцата на вампири“, „Клаус“). Поредицата „Някога и в бъдеще“ е финалист на наградите Eisner и двукратен финалист на наградите Hugo за „Най-добра графична история“.

„Някога и в бъдеще: Староанглийски легенди“ е съвременно епично приключение в стила на вечните класики, което кара читателите да погледнат на митологията по нов начин.

Related posts

Leave a Comment