Новини 

4 решаващи фактора при избора на ученическа раница

 

Почти всяка учебна година родителите си задаваме един и същи въпрос, свързан с това каква ученическа раница да купим за своето дете.

Истината е, че днес пазарът изобилства от какви ли не модели. Имаме възможност да инвестира много пари във висококачествена чанта или малко средства в също толкова качествен модел. Сами трябва да решите от къде ще пазарувате и с какъв бюджет да разполагате.

Едно от най-съществените неща, за които следва да помислите, преди да се втурнете кум покупката на чанта, се свързва с мястото, от където планирате да си я набавите. Имайте предвид, че конкуренцията е безмилостно жестока и затова трябва да сте повече от наблюдателни.

Предлагаме ви да не губите време и да разгледате предложенията в онлайн магазина Kikiriki.bg. Ще попаднете на приказно функционални модели ученически раници, подходящи както за малки, така и за големи. Предложенията са от висок клас и отговарят на търсенето дори на най-капризните ученици.

Какво да знаем преди самата покупка

Както става ясно, преди покупка, е важно да се съобразите с няколко основни неща. Ще направим списък от четири такива, които не бива да подминавате с лека ръка. Те са определящи за комфорта и удобството, които детето ще изпитва през цялата година.

  1. Как чантата ще бъде носена?

Има два основни типа раници, според начина им на носене. Едната е стандартна, разполагаща с две презрамки. Те се поставят върху раменете и тежестта се разпределя равномерно. Другата е тип „пощальонска”. Тя е с една презрамка, поставяща се през рамото.

И двата типа имат своите предимства и недостатъци. При първия достъпът до чантата е лесен и можете да се доберете до съдържанието в нея, докато сте в движение. Не винаги обаче едната презрамка е удобна. Често попадаме на ученици, оплакващи се от болки и схващания в областта на раменете.

При втория тип достъпът до чантата по време на движение е ограничен. Ако искате да приберете или извадите нещо от нея, задължително трябва да спрете на едно място, да я свалите от себе си и едва тогава да действате. За сметка на това обаче тежестта е пропорционално разпределена върху раменете и със сигурност няма да се натъкнете на всички онези неприятни явления, както при първия вид ученически раници.

  1. Какъв да бъде материалът?

В никакъв случай не подценявайте тази част от избора си. Изкуствените материи, които малко от купувачите предпочитат, всъщност са чудесен избор. Те са олекотени и поддръжката им не изисква много.

Като допълнителен плюс на изкуствените материи можем да добавим и това, че някои от моделите са направени от водонепромокаем материал. Това допълнително подплатява стойността им.

  1. Нужно ли е да се съобразим с броя на отделенията и допълнителните джобове?

Разбира се, че да. Това е един от факторите, които не бива да ви се изплъзват. Колкото повече отделения има една чанта, толкова по-удобна ще е тя за ученика. Тук най-вече става въпрос за децата, които са в началните класове.

  1. Раница с анатомичен гръб ли да купим?

Никой не е в състояние да ви задължи да купувате какъвто и да е модел чанта. За предпочитане е обаче да заложите именно на такъв. Тези творения за пренасяне на учебници са съобразени с всяка една от извивките на гърба. Ако имате възможност направете този избор.

 

Related posts

Leave a Comment