Новини 

6 скъпи коли, които са унищожени във филми

Всеки, който има кола, се стреми да я пази, обгрижва я, внимава за профилактиката й. Но когато се наложи да се прави нещо по нея, знаем, че може да се обърнем към Авточасти Топ кар, които ще ни помогнат във всеки един момент.

Но въпросът с грижата стои по друг начин, когато говорим за филмовата индустрия. Компаниите заделят невероятни бюджети за реквизит, който понякога включва автомобили за милиони. И ако си мислите, че това, което виждате сатрикове с камери, например използването на измамни ъгли по време на снимане, така че да заблудят зрителите, всъщност е точно обратното – много от сцените включват действително разрушаване на превозни средства, а иронията е, че някои от тези автомобили са от висок клас за милиони долари.

Вижте някои от най – скъпите автомобила, които действително са били унищожени във филми, като някои от тях са разрушени до неузнаваемост.

Aston Martin DB10

Този автомобил е представен във филма „ Призракът на Джеймс Бонд“ , който държи рекорда за това, че е най-скъпият облигационен филм до момента. По-невероятното е решението да се унищожи не един, а седем Aston Martin, като всички те са на пазарна цена от близо 24 милиона паунда.

Lamborghini Murcielago LP640

Този италиански спортен автомобил е мега машина, чийто V12 двигател е изключително мощен и достига до максимална скорост от 330 км / ч. В случай, че искате да имате това бебче, би ви струвало 311 000 долара. Явно тези пари не са проблем за бюджета на „Тъмният рицар“, където Брус Уейн се отклонява от пътя и завършва с катастрофа на тъмносивото Lamborghini срещу камион.

Lykan Hypersport

Това е първият спортен автомобил, произвеждан в Обединените арабски емирства, по-специално в Ливан, и е един от най-скъпите автомобили в света. Твърди се, че автомобилът е украсен с около 420 скъпоценни камъни – диаманти в фаровете, за да бъдем точни и това дава отговор на въпроса защо тази кола ще струва цели 3,4 милиона долара. Той достига до максимална скорост от 245 мили/ч. Lykan беше представен в „Бързи и яростни“ 7, където след диво преследване чудовището е напълно съсипано.

Lamborghini Hurakan

Марката Lamborghini е позната на всеки. Сензационната му скорост идва от неговите двойни предавки и огромен двигател V-10, който е специално проектиран заедно с кормилното управление, и го прави по-ефективен за водача. А Lamborghini е избор за много известни личности като Диди и Кание Уест. Този автомобил може да ви накара да мечтаете да сте милионер, само за да го имате –струва около 274 000 долара.

Във филма на Marvel „Д-р Стрейндж“, той влиза в ролята на жертвено агне, където актьорът претърпява трагична катастрофа, следствие на която получава парализа на ръцете.

Chevrolet Corvette

Това е автомобил на американски произход и от него има само няколко, което прави Chevrolet Corvette един от легендарните класически автомобили. Въпреки годината на производство, цената му все още остава висока на пазара. Той има 270 конски сили, които могат да накарат колата да ускори от 0-60 мили в час за 6,9 секунди. Тази кола беше представена в „Бързи и яростни“ и се носеше по улиците на Ню Йорк, но се разби. Попитайте всеки експерт за Chevrolet Corvette и той ще ви каже, че великолепното му представяне е несравнимо с многото други автомобили на пазара, предвид неговата елегантна форма и мощност, която двигателят може да произвежда, докато е в движение. Това е кола, с която да карате спокойно.

1961 Ferrari 250 GT

Едно от най-удивителните неща за този автомобил е фактът, че той е оценен като сред колите, които записаха най – висока офертна цена при аукционна продажба. Това идва заради изключителния Turbo двигател, който може да се сравни с този на болидите. Този автомобил е използван при заснемането на известния тийнейджърски филм от 1986 г. Ferris Bueller’s Day Off, с който има сцена на катастрофа.

Но не бихте предположили цената на това Ферари. При аукцион това Ferrari от 1961 г. е продадено за най-малко 10 000 000 долара. Да, той е толкова рядък, че дори цената е изключителна. Наистина тъжно за филмовите продуценти, които унищожиха толкова скъпо возило и спечелиха около 10 милиона долара.

Related posts

Leave a Comment