Новини Събития 

ASUS ще представи най-новите си геймърски лаптопи на AnimeS Expo 2018

Технологичната компания ASUS ще бъде партньор на тазгодишното издание на AnimeS Expo, което ще се проведе на 31 март и 1 април в столичната зала Универсиада. Събитието по традиция събира в София феновете на аниме, манга, косплей и други японски субкултури, със силен акцент върху видеоигрите и корейската музика k-pop.

ASUS ще представи на сцената на фестивала най-новите си модели геймърски лаптопи от серията RoG (Republic of Gamers). Те ще бъдат представени лично от популярния български кастър Стоян Траянов, съосновател на Ogre Cast. Съпътстващото гейм състезание по играта League of Legends, което ще се проведе в рамките на феста, пък ще бъде обезпечено с ASUS RoG лаптопи, за да могат геймърите да се уверят лично във възможностите на машините.

През последните години българската гейм общност се развива с изключително бързи темпове, състезанията по електронен спорт са на все по-високо ниво, страната ни има играчи, разпознаваеми в целия свят и за ASUS е от важно значение да подкрепя последователно тази общност“ – сподели Иван Маников, представител на ASUS за България.

В рамките на фестивала тази година ще има световно косплей събитие World Cosplay Summit 2018, квалификация за Международната косплей лига, както и гейм турнир по League of Legends. Сред чуждестранните звезди, които ще дойдат у нас за Animes Expo, са имена като Sweet Angel и AmenouKitarou (A.K. Wirru), а любителите на корейската музика ще могат да се включат в съпътстващото k-pop състезание.

Related posts

Leave a Comment