Aniventure Comic Con Новини 

Графити изкуството ще превземе Aniventure Comic Con

Българските комикс художници – любимата Неда Малчева и създателите на „Тони Патето“ – се присъединяват към най-голямото събитие за поп култура

 

Aniventure Comic Con 2024 наближава. Най-обичаното и мащабно събитие за кино, аниме, манга, гейминг, косплей и комикс култура у нас ще проведе на 6 и 7 юли в Интер Експо Център, а програмата и списъкът с гости стават все по-разнообразни и интересни. След кратка пауза, специалната графити зона се завръща като част от програмата на фестивала и ще представи най-доброто от това изкуство. Всички фенове на комиксите пък ще могат да се запознаят на живо с най-новото от творбите на популярните български художници Неда Малчева и авторите на „Тони Патето“. Българското участие ще бъде подсилено от редица известни създатели на съдържание и инфлуенсъри като Slavi The Clashers, AйдеБГ, Светът на Ванката, Виктор Стоянов, както и триото участвало в последния сезон на телевизионното риалити „Ергенът“ – Маги Томова, Екатерина Тодорова и Валерия Дакова.

Сред специалните гости тази година ще бъдат още графити артистите Аrsek & Erase, BRUS, EPIK, GLOW, GANA, KOTK и Xроме, които ще рисуват с флакони в една от най-атрактивните зони на фестивала, а именно Графити зоната, представена от RUSH и LOOP. Не пропускайте да видите как пред очите ви стените се преобразяват в истински шедьоври от най-добрите майстори на графити изкуството в България.

Несъмнено незабравима ще бъде срещата с талантливата и щура художничка Неда Малчева, която всички познаваме с отличителното ѝ чувство за хумор. Тя споделя истории, вдъхновени от семейния живот – хубавото, лошото и най-вече смешното в него. Неслучайно феновете на страницата ѝ вече са над 70 000! Неда е рисувала и илюстрациите в „Как да оцелееш в България“ от Брато.бг, „Мама Нинджа“, „Ежедневието на един татко“ от Калоян Явашев, както и цяла серия на „Българознайко“ от Виктория Петкова.

Няма как да пропуснем и дуото зад проекта „Тони Патето“ – Анани Борисов и Мартин Петров. Създаден като на шега, Тони Патето се превръща в истински н хит с хиляди фенове, които 7 години по-късно още подкрепят идеята. Анани и Мартин продължават да работят активно като комикс автори и да разработват нови поредици. Те ще бъдат с нас на фестивала и ще ни разкажат от първа ръка как точно „се играе играта“ и какво ново се случва с любимите ни Тони и компания.

Не на последно място, фестивалът ще ни срещне още със световноизвестни артисти като Рос Марканд („The Walking Dead“, „Avengers: Infinity War“, „Avengers: Endgame“, „Invincible“, „What If…?“), Дан Фоглър (Fantastic Beasts“, „The Walking Dead“ и „The Offer“, филмите „Fanboys“, „Balls of Fury“, „Good Luck Chuck“, „Kung Fu Panda“), автора на поредицата книги от вселената на „Дюн“, „Междузвездни войни“ и „Досиетата X” – Кевин Дж. Андерсън, както и художника от света на популярното издателство Ди Си Комикс (DC Comics) Кристиан Дусе. Към тях ще се присъединят и едни от най-популярните имена в косплей културата – ERZA Cosplay и Bambi Lashes Design. Те ще бъдат част от международното жури на дългоочаквания косплей конкурс, който тази година ще даде невероятната възможност на двама косплейъри да спечелят участие в „Pop Culture Hiroshima“ в Япония!.

АNIVENTURE COMIC CON 2024 е възможен благодарение на A1 България, Ozone, Coca-Cola, Fanta, Visa и Пощенска банка. Събитието се осъществява и с подкрепата на Nescafe 3in1, Happy Delivery, Lenovo, Monster Energy и много други. Oсновен медиен партньор на фестивала е bTV Media Group.

Двудневни, еднодневни, ULTRA и MEET & GREET билети за Aniventure Comic Con 2024 могат да бъдат закупени oт мрежата на Ивентим, магазини OZONE GAMES и OZONE LIVE, бензиностанции OMV в цялата страна, както и на сайта на фестивала – https://comiccon.bg/tickets/.

Related posts

Leave a Comment