Новини 

Eдна от най-популярните косплейъри в България – Ezy Summers или Тереза Тоскова се снима в дебютен фентъзи филм

Малко магия и много истина – в късометражния фентъзи филм Story-та!

 

Тереза Тоскова участва в история за 12 тийнейджъри, които заедно с едно малко 6-годишно момиченце се събуждат в непознато пространство без да знаят как са попаднали там и дали изобщо ще могат да излязат. Никой не познава никого от останалите, което е предпоставка за паники, влюбвания, скандали, бой – в една история, която със сигурност държи в напрежение.

„Първоначално заглавието на филма беше различно. Действието се развива в място, което е тъмно, непознато и без изход, за което никой нищо не знае“, разказва Наталия Дукова, режисьор и сценарист на филма. „Решихме заглавието да остане „Story-та“, защото има връзка с цялостната идея и концепция на двата филма в проекта- този и „Киберпрестъпност“ (който режисьорът Атанас Михайлов засне преди по-малко от месец) и темата е свързана с нещо, което разкрива не само интересите и личния ни живот, но и емоционалното ни състояние“, допълва Наталия.

Но какво всъщност стои зад  филма „Story-та“ – от една страна тренда да покажеш какво правиш в момента,  да заинтригуваш по бърз начин, а от друга страна – една история, която всеки човек има в себе си. Филмът е за 12 тийнейджъри и едно дете, всеки със собствено story.

Наталия Дукова, позната като актриса, драматург, сценарист и един от най-харесваните преподаватели в Кино академия за таланти,  за първи път влиза  в ролята на филмов режисьор – „ Story-та“ е нейния кинодебют. Оператор на филма е Емилиан Дечев. В биографията си заедно с театралните роли, Наталия има поставени на сцена театрални пиеси, създадени сценарии за пиеси, късометражни и игрални филми; няколко издадени книги с кратки истории.

Всички участници във филма са актьори от Кино Академия за таланти, които са избрани на базата на лични впечатления и режисьорската визия за персонажите.

Най-голямото натоварване по време на снимачния период се оказва фокусът върху организацията и дисциплината, за да се случат нещата в срок.

Една от актрисите във филма, която е само на 6 години се превръща в талисман на терена и е обгрижвана като истинска принцеса в снимачните дни.

Плюсът на работния процес е, че момичета и момчета от филма се ученици на Наталия Дукова, както и на Лазар Панев, също преподавател в Академията, който играе една от емблематичните роли в „Story-та“.

„Преживявене за цял живот“- така описват снимките на филма младите актьори. Тереза или Ezy Summers,  една от най-популярните косплейъри в България  се включи в екипа като се превъплъщава в ролята на Мелис.

„Филмът е за деца, тийнейджъри, по-големи тийнейджъри, техните родители, че и за бабите. Още на идейно ниво Наталия решава, че ще напише нещо между Стивън Кинг и Джоан Роулинг, но всъщност така и става и от смесването на любовта, психологията, смисълът и фантазията – се ражда Story-та!

Related posts

Leave a Comment