Slider Български комикси Новини 

Създадоха супергерой в чест на шофьорите на камиони

Truckman e “рожба” на аниматора и риалити звезда Неделчо Богданов и е без аналог в света

 

 

Първият в света супергерой – шофьор на камион е създаден от български екип, начело с аниматора и риалити звезда Неделчо Богданов. Truckman бе представен днес, на Спасовден – професионалния празник на шофьорите, като специален подарък за гилдията. Той е “звездата” в 24 стикера за социалните мрежи, които пресъздават основни работни ситуации и култови реплики. Те вече са достъпни на български и английски език и могат да бъдат използвани безплатно в най-популярните приложения за комуникация от близо 100 000 български и милиони професионални шофьори по света. Организаторите планират да създадат и супер героинята Truckwoman, като част от насърчителна кампания за привличане на жени към професията, която все още се смята до голяма степен за запазена мъжка територия.

“Truckman е създаден в чест на всички професионални шофьори, с намигане и доза хумор, но и с огромно уважение към работата им, която е много тежка и отговорна. Хората не си дават сметка, че шофьорите на камиони наистина са супергерои, защото всеки ден те се борят с различни предизвикателства, за да ни доставят всичко – от хляба до лекарствата.”, обяснява Веселин Стоянов, основател на водещата българска транспортно-логистична компания TRASNPRESS, която е инициатор на проекта. “За мен шофьорите ни са Superman, Batman и Ironman в едно. А ако някой се чуди дали Дядо Коледа съществува – да, това са всички шофьори на камиони, които работят денонощно по празници, за да стигнат подаръците до всички хора по света”, допълва той.

 

За да бъде създаден пълнокръвния и чаровен образ на Truckman, работи екип, в който участват и професионални шофьори. Те помагат, за да се изберат най-полезните в комуникацията стикери, които да се ползват удобно и бързо от шофьорите в ежедневието им. В колекцията попадат и “златни” шофьорски фрази, като “Колелата се въртят”.

“За мен това беше забавно предизвикателство, защото и аз знаех много малко за работата на професионалните шофьори, а тя определено заслужава уважение. Искахме нашият супер шофьор хем да е далеч от отдавна остарялото клише за тираджията, хем да си е истински и камионджиите да се разпознаят в него. Нямахме конкретен прототип, просто подредихме пъзела и се получи леко брадясал Superman с отличително “T” на гърдите, който има вид на човек, който може да се справи с всяка ситуация.”, разказва аниматорът Неделчо Богданов.

Забавните стикери с Truckman имат потенциал да станат любими на родните и чужди шофьори, защото на практика почти всички вече имат интернет свързаност, докато са на път и ползват различни приложения за комуникация с колегите и семействата си. Анкета на организаторите показва, че около 60% от отговорилите прекарват над 2 часа дневно в социалните мрежи, а най-използваните приложения за комуникация са Viber и Messenger.

Truckman пакет от 24 стикери на български за Viber e достъпен тук.

Truckman пакет от 24 стикери на английски за Viber e достъпен тук.

Стикерите могат да се използват и като gif изображения в комуникацията и историите в Instagram, и Facebook.

Related posts

Leave a Comment