Новини 

Мултисплит или два отделни климатика – кое да изберем

Какво би било едно съвременно жилище ако не е оборудвано с качествен съвременен климатик? Един такъв уред допринася за това да подобрим качеството на живота си и да създадем една по-приятна за обитаване домашна среда.

Да не споменаваме, че през студените зимни месеци, ако апартаментът не е снабден с климатик, стените често се покриват с влага и мухъл в резултат от студенината и конденза.

Имайки предвид, че изборът на уреди е все по-голям, за човек става постоянно все по-трудно да избере какво да купи и винаги остава съмнението дали не  имало по-добър вариант.

Може ли един климатик да отоплява цяло жилище

Хората, които живеят в малки апартаменти, например двудтайни, често задават въпроса дали е удачно да закупят един мощен климатик и с него да отопляват или охлаждат цялото жилище.

Те смятат, че въздухът ще циркулира от стая в стая и така ще обхванат цялата площ. Това, обаче, е подходящо сами и единствено ако живете в жилище тип студио, в което всичко е разделено на кътове, но няма преградни стени.

Ако поставите един климатик, било то и много мощен модел, ще се получи така, че едната стая, която отоплявате, ще бъде много по-топла от другата. И обратно – през лятото ще е хладно там, където е монтирано вътрешното тяло, а хладината едвам би достигнала до другия край.

Какво е решението

Ако искате да осигурите добра климатизация в цялото жилище и ако искате да създадете една наистина комфортна и уютна среда без значение от сезона, имате на разположение две възможности, измежду които да изберете.

Първата е да поставите по един климатик с по-малка мощност във всяка стая. Това не е проблем по отношение на вътрешните тела, но е доста сложно от към външните, защото трябва да се намери място за тях. Това или ще отнеме ценно място от терасата, или ще загрози твърде много фасадата на сградата.

Както можете да видите на Klimatici.bg, най-доброто решение за малки тристайни или за стандартни двустайни апартаменти е системата мултисплит. Тя има само едно външно тяло и две или три вътрешни тела, по едно за всяка стая. Този тип системи са идеалното решение за жилища от около 40 до 70-75 квадратни метра. Те могат да поддържат индивидуална температура във всяка стая, а това, че имат само едно външно тяло ви улеснява по отношение на избора на място за монтаж.

 

Related posts

Leave a Comment