Новини 

Разнообразното приложение на гранитогреса – новини от Gaudi DS

На всеки от нас му се е налагало да прави подобрения по жилището си. Независимо дали говорим за леко освежаване или за основни ремонтни дейности, то те са неизбежни. Когато дойде време за тях, всеки се старае да вземе най правилното решение, с което да съчетае красива визия и добри качествени характеристики. Доста често стигаме до момента, в който се чувстваме объркани и не можем да вземем решение как да процедираме с ремонта. Това е така заради голямото разнообразие, което пазара предлага. В онлайн магазина на Gaudi-ds ще намерите един продукт, който определено е едно добро решение, а именно гранитогреса.

 

Първо, какво е гранитогрес

 

Той представлява изкуствено създаден материал, който по качества и предимства се доближава до естественият си “роднина” – гранита. Изработката му преминава през високотехнологичен процес в няколко етапа. Първата стъпка е смесването на смоли и еднородни материали, които образуват хомогенна смес. Готовата смес се пресова под огромни налягане, заради което гранитогреса е толкова здрав и устойчив. След това преминава през изпичане, което запушва порите и предотвратява навлизането на влага в самата плочка. За да се определи крайната повърхност на гранитогреса, вече изпечените плочки преминават през няколко довършителни процедури. Съвременният гранитогрес предлага много добри технически характеристики като устойчивост на климатичните условия и различни механични натоварвания, здравина и твърдост. Това се дължи на висококачествените материали, които се използват за изработката.

 

Гранитогрес

 

Какви видове има

 

Разбира се, различават се по цветове, форма и размери, но най-важното, по което различаваме видовете е тяхната повърхност. Първият вид е матираната такава. Тя придава грапавина на плочките, което ги прави чудесен избор за баня, тъй като не се пързалят. Други два вида, според повърхността са гланциран и полиран гранитогрес. Те са с бляскав и стилен дизайн, който не е толкова сигурен, но придава перфектна и изискана визия там, където е поставен. Ако искате да превърнете жилището си в едно нестандартно място, което изрязва вашата индивидуалност, изберете гранитогрес, имитиращ естествена дървесина, мраморна повърхност или камък. Това определено създава впечатление.

 

Къде можем да поставим плочки тип гранитогрес в дома

 

Благодарение на разнообразието, което предлага различни модели, спокойно можете да покриете всички свои изисквания. Малките размери плочки са чудесен избор за вашата баня или санитарен възел, докато тези с големи размери са предпочитан избор за големи зали, салони и други закрити помещения. Гранитогресът е огнеупорен и предпазва от образуването на влага, затова го използвайте за различни влажни и мокри помещения – банята е едно от тях.  Поставете плочки от този тип в:

  • интериора или екстериора;
  • всяка част на дома;
  • офиса;
  • бизнес сгради;
  • хотели.

Бъдете сигурни, че това е правилният избор, който няма да ви разочарова.

Related posts

Leave a Comment