Новини 

Коледна украса за вашия дом – Мосю Бриколаж

Коледното настроение ни е завладяло още от сега и някои от нас вече са започнали с  украсяването на дома. Всички сме в очакване на най-прекрасното време от годината, но и знаем колко усилия са нужни за създаването на перфектната празнична атмосфера. Затова имаме съвети, за майсторите, които искат да оптимизират методите си на декорация, така че да извлекат максималното коледно настроение с минимални усилия!

 

Кога да започнем?

 

Коледното настроение се появява месеци преди самият празник. Сигурно си забелязал, че декорацията за този празник го изпреварва с месеци и можеш да забележиш витрини с играчки и орнаменти още в края на септември.

Ако си си от хората, които намират елха и поставят гирлянди няколко дни преди Рождество Христово – разбираме защо. Ако подготовката ти за този светъл празник започне дори и месец по-рано, всички украшения ще имат дебел слой прах на бъдни вечер. Трудоемко и бавно е дори и украсяването на елхата, защото независимо дали е живо дръвче или от изкуствени материали, пренасянето, позиционирането (или сглобяването) и почистването след декориране са начинания, които отнемат часове и карат декорирането на дома да се усеща повече като работа, отколкото като удоволствие. Поради това, mr bricolage препоръчва следните стъпки, за оптимизиране на коледното декориране:

 

  1.  Реши до каква степен да декорираш – Минималистичната украса за дома е винаги на мода, но ако желаеш дома ти да експлодира от коледно настроение – подготовката трябва да започно възможно най-скоро.
  2. Започни бавно – За да избегнеш константното почистване на прах, започни декорирането с елементи, които лесно се повдигат и преместват. Така спокойно ще можеш почистваш орнаментите и повърхностите, върху които са поставени.
  3. Рошавите и многоелементни декорации са последни –  Елхи, гирлянди и украшения, които са чупливи или съставени от по-малки елементи, се поставят в последните дни преди Коледа, за да не се преподреждат при всяко основно почистване и за да се избегне нарушаването на структурата им, в следствие от честото боравене. Много по-лесно е да опазиш интериорните украшения от палави детски ръчички за 4-5 дена, отколкото за две седмици или по-дълго.

 

Домашна работилница

 

Всяка година откриваме счупени орнаменти в кутиите с коледна украса. Вместо да купуваш нови, се развихри с малко връв и лепило и създай изцяло нова декорация. Това е отлично занимание по време на коледната ваканция на децата или страхотна идея за тематично парти с приятели. Независимо от възрастовата група, една “коледна работилница” е прекрасен начин да прекараш време с близките си. Ако желаеш да създадеш малко по-екстравагантни орнаменти, можеш да самостоятелно да експериментираш с гравиращи уреди или пистолети с горещо лепило и да създадеш уникални, персонализирани украшения, които да раздадеш като подаръци.

 

Всички инструменти за създаване на декоративни елементи и ръчно изработени подаръци може да намериш в нашия онлайн магазин, а ако си се изчерпал откъм идеи за украса – предлагаме и прекрасни готови орнаменти, с които бързо да пренесеш празничното настроение у дома!

 

Related posts

Leave a Comment