Новини 

Ще се превърне ли Warcraft III: Reforged във фактор при eSports сцената?

Официална страница на World of Warcraft във Facebook

Винаги когато споменаваме една от най-успешните компании в гейминг индустрията Blizzard, веднага се сещаме и за вероятно най-успешното им заглавие – Warcraft. Това е великата стратегическа игра, от която произлезе най-мащабното и успешно MMORPG в света, а именно World of Warcraft, което и до ден днешен привлича нови и нови играчи, а общия брой хора по света, които цъкат WoW вероятно е милиони.

И тъй като конкретното издание на Warcraft, което предшестваше WoW се появи на бял свят през далечната 2003-ра (Warcarft III: The Frozen Throne), Blizzard решиха, че е време да дадат нов живот на своята класика. На BlizzCon 2018 станахме свидетели на официалното представяне на Warcraft III: Reforged, което се явява нещо, като Starcraft Remastered, само че за Warcraft. Съвсем логично, тази информация взриви гейминг индустрията и най-вече всички фенове на Blizzard и по-специално тези, които са почитатели на Warcraft и WoW заглавията.

Естествено, както може да се очаква играта претърпява значителни козметични подобрение. Определни герои вече имат чисто нови скинови, графиката на играта е значително подобрена, също и анимациите, а вече можем да се радваме и на оптимизиран интерфейс (16:9 и 16:10). Но има още един аспект от играта, на който е обърнато внимание и това е мултиплейър режима на играта, където ще можем да се насладим на значителни подобрения в управлението и дизайна.

Именно такива подобрения в мултиплейър функцията на играта е една от причините голям брой eSports фенове да са във възторг от това, като е много вероятно Warcraft III: Reforged да се превърне в ключова игра за eSports сцената. Сцената на виртуалните видео игри е по-мащабна от всякога, като някой хора даже сравняват състезателите там с истински спортисти. И ако говорим за eSports или други спортове, то има редица онлайн залагания от bet365, които са свързани със всякакви спортове, за фенове на какъвто и да било спорт.

Макар и все още новата, подобрена версия на Warcraft да не е официално излезната на пазара, вече имаме всички признаци, че ъпгрейдната версия на класиката на Blizzard ще заеме подобаващо се място в света на електронните спортове. Въпреки, че до момента заглавието Warcraft III: The Frozen Throne се свързваше основно с турнирите от ‘Златната Лига’ (Gold League), който се организират в Китай, тази година се очаква оригиналния The Frozen Throne да бъде изместен от новата Reforged версия.

Всъщност, компанията, която предлага игрите на Blizzard на китайския пазар Netease, вече обяви, че през 2019-та именно Warcraft III: Reforged ще заеме мястото на първата игра Warcarft III в Gold турнирите. Интересно е да се отбележи, че макар новата и подобрена версия на мега успешното заглавие на Blizzard още да няма официална дата на излизане, наградния фонд, който е заделен за мачовете на Warcraft III: Reforged е зашеметяващите 720 милиона долара.

Няма как тази информация да не ни кара да мислим, че модерната и подобрена версия на това велико PC заглавие може да се превърне в голям хит. Но дали Warcraft III: Reforged може да стане значимо заглавие в света на eSports? Ще трябва да почакаме за да разберем, но поне за момента това изглежда повече от възможно.

Related posts

Leave a Comment