Български комикси Новини 

Най-четените български комикси

 

Комиксът отдавна не е само детски, нито хумористичен вестникарски жанр. Наричан още „деветото изкуство”, той се превръща в предпочитано четиво на поколения любители на така наречената развлекателна „визуална литература”. Това забавно четиво съчетава серия от рисунки (цветни или черно-бели), придружени от кратки текстове, разположени в специално изрисувани „балончета” или „облачета”.

 

Създаването им не е лесно занимание. Трябва голяма доза талант и упорита работа, за да се създаде най-точното изображение и да се разкаже интересно историята. Сред най-известните комикс герои е Батман, създаден през 1939 г., който е най-добрият и интересен супергерой на всички времена и печели битките със злото и до днес. Подобни персонажи са Спайдърмен, Супермен, Костенурките Нинджа и други.

 

В следващите редове ще ви представим обаче най-четените български комикси, които могат да бъдат добра идея за подарък, ако вкъщи имате любител на „деветото изкуство“.

 

Просто Спас

 

Комиксът разказва за бандата щури рисувани герои Спас, Куме и Бори и техните приключения. Спас е най-киселият заек в историята, който е отчаян от живота, държавата и дъщеря си заек на средна възраст, обичащ да крещи и да се заяжда с хората. Един ден неговият стар приятел – мечето Бори го моли за помощ. Нервите на Спас обаче се опъват до крайност, когато разбира, че приятелят му е  твърдо уверен, че има на своя страна Бог, Националната лотария и четирилистните детелини.

 

Стопаните на слънцето и луната

 

Българският комикс роман „Стопаните на луната и слънцето“ е създаден от Рафаила Райкова. Разлиствайки страниците му, се потапяме в света на Стопаните, които живеят в дълбините на Земята. Те ни чуват, виждат и ни пазят, но ние тях – не. При тях са затворени най-страшните врагове на хората – Болестите, Злобата и Войната, но понякога стават грешки и те излизат на свобода.

 

Малкият Българ 2 – Върколаците от Иракли

 

Разказите на Владко и Българ от летния лагер в Иракли грабват читателя, който иска да разбере дали по плажовете дебне нещо зловещо. И какво е то – върколак, снежен човек Йети, горила или нудист. Впечатленията на двамата приятели са много, а ловът на чудовища задържа вниманието ни до последния ред.

Related posts

Leave a Comment