Marvel Новини 

Играта Marvel’s Spider-Man изправя Човека паяк срещу нова огромна заплаха за Ню Йорк

 

Във времена, когато старателно изградената от цели осемнадесет ленти филмова вселена на Marvel се е превърнала в попкултурен мастодонт, появата на игра за Човека паяк изглежда като логичен и сигурен ход. Шокиращо обаче, Marvel’s Spider-Man е изключително смел продукт, в чиито качества създателите му от Insomniac Games (стоящи и зад Ratchet & Clank поредицата) са до такава степен уверени, че отказват да извлекат допълнителни дивиденти от Marvel филмите. Играта току що беше анонсирана в България от Pulsar Games и очаква геймърите в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас, както и за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

 

Spider-Man е игра, която е напълно самостоятелна, няма връзка с нито една от сюжетните линии за Отмъстителите, които сме гледали в киносалона и е изцяло базирана върху комиксовия материал за Човека паяк, с герои и злодеи, коренно различни във визуално отношение от холивудските актьори, изиграли съответните роли. Игра, която е толкова добра и изпипана, че няма нужда от популярните филми, за да се продава по-добре.

 

Вече стана ясно, че тази увереност на Insomniac, отказали да разчитат на евтина реклама, изобщо не е безпочвена. Ексклузивният за PlayStation 4 Marvel’s Spider-Man вече е заел почетното си място като една от най-високо оценените от критици и фенове игри за конзолата на Sony. И поредно доказателство, след сравнително актуалния God of War, че тази игрална платформа все още не е показала максимума на възможностите си.

 

Marvel’s Spider-Man изглежда като безобразно скъп компютърно генериран филм от ново поколение, предлагащ визия и анимации на движенията, за които е трудно да се повярва, че са нещо, което играчът може да контролира с геймпада в ръцете си. Всичко това – при непоклатими кадри в секунда, практически лишена от бъгове полировка и отлично балансиран и разнообразен геймплей, който не спира да забавлява. Плюс озвучаване на персонажите и музика на холивудско ниво.

 

Концепцията на Insomniac Games e, че са искали да ни представят съвършеното „Спайдърмен“ преживяване, което надскача рамките на познатото не само в техническо отношение. Това е Човекът паяк такъв, какъвто не сме го срещали в игра или филм до момента. Marvel’s Spider-Man не рециклира за пореден път историята за ухапаното от радиоактивен паяк хлапе, което тепърва се опитва да овладее силите си, да преодолее смъртта на чичо си Бен и да осмисли мотото за „голямата сила, с която идва голяма отговорност“. Тук стоящият зад синьо-червената маска Питър Паркър вече е опитен супергерой, който пази Ню Йорк от осем години, опознал е уменията си и наистина е способен да ги използва със свръх-човешка прецизност. И този възмъжал супергерой е поставен насред една изцяло нова история, която забърква – често по неочакван начин – познатите ни от филмите и комиксите герои, докато Паркър се опитва да балансира между взаимоотношенията си с най-близките му хора и нуждата да бъде бранител на Ню Йорк от зловещия, новопоявил се злодей.

 

Marvel’s Spider-Man превръща Голямата ябълка в една огромна игрална площадка за геймърите, в която няма недостъпни кътчета, включително и по вертикала, а пълната мощ на Спайдърмен може да бъде усетена във всяко негово движение и във всяка брилянтно хореографирана схватка с престъпниците, изпречили се на пътя му. Резултатът е едно великолепно приключение, задължително не просто за феновете на комиксите или комиксовите филми, а за почитателите на видеоигрите като цяло.

 

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=utVr-n0MaU0

 

Related posts

Leave a Comment