Marvel Български комикси 

Обясниха финалната сцена на Avengers infinity war

Феновете на филмите от вселената на Марвъл вече са свикнали да остават в киносалоните по време на целите финални надписи, за да дочакат т.нар. post credit сцена, която се разкрива след последния надпис, информира Avtora.com. Често именно в тези сцени са анонсирани интересни нови заглавия и събития от фантастичната вселена.

Продукцията Avengers infinity war (чийто много неточен превод по българските кина е “Отмъстителите: Война без край”) не прави изключение.

Онези от зрителите, които са останали да догледат надписите, вероятно не са били в добро настроение. Току-що те са видели цяла плеяда от любимите си герои да загива в битка срещу Танос. Сред жертвите са Човекът паяк (Spider man), Доктор Стрейндж, Вижън, Черната пантера (Black Panther), Уанда Максимоф (Scarlet Witch), Сам Уилсън (Falcon), почти всички Пазители на галактиката и много други.

Положението след надписите обаче не е по-добро. Когато Танос се сдобива с шестте камъка на безкрая, той просто щраква с пръсти и унищожава половината живот във Вселената. Финалната сцена на филма разкрива Ню Йорк, повлиян от това действие на титана. Коли катастрофират, останали внезапно без шофьорите си, хеликоптери се разбиват в сгради, хора просто се изпаряват по улиците, превръщайки се в черен прах, а Ник Фюри и неговата заместничка Марая Хил се озовават насред целия хаос.

В последния момент преди самият Фюри да бъде изпарен обаче той успява да натисне бутона на своя специален пейджър и да изпрати съобщение. В резултат на екрана на устройството се появява златиста звезда на синьо-червен фон. Лого, което феновете на Марвъл познават много добре и чудесно знаят на кого Ник Фюри е изпратил своя зов за помощ – Капитан Марвъл (Captain Marvel).

Посланието е ясно – в момент, когато почти не е останала никаква надежда за Отмъстителите и за цялото човечество, Марвъл включват в своя филмов франчайз един от най-мощните герои от комиксовата си вселена. Captain Marvel е американската военна пилотка Керъл Данвърс, която при инцидент се е сдобила със сила от извънземната цивилизация Крий, позволяваща ù да манипулира всяка форма на енергия и дори сама да се превръща в енергия. Дали това ще помогне някак на останалите живи герои да се преборят с Танос, предстои да видим в продължението на поредицата.

Related posts

Leave a Comment