Featured Marvel Slider Новини Филми 

Кои са най-силните герои от вселената на Marvel

Вселената на Marvel, която напоследък печели все по-голяма популярност, заради кино продукциите за герои като Тор (Thor), Железния човек (Iron Man) и Капитан Америка (Captain America), безспорно е изпълнена с могъщи същества. Всичко в нея се свежда до свръх силите на персонажите и техните сложни взаимоотношения и конфликти.

Кой обаче е най-силният от всички герои на Marvel? Мислите си, че това е Хълк? Или асгардския бог Тор? А може би милиардерът – плейбой Тони Старк със своя брониран костюм??? Не сте познали …

Макар холивудските продукции до сега да фокусират вниманието върху най-популярните групи от супергерои – Отмъстителите, X-Men и Фантастичната четворка, участващите в тях персонажи далеч не са най-силните в тази мащабна комиксова вселена. Като цяло земните обитатели, независимо дали са генномодифицирани зелени чудовища, или безсмъртни убийци, въоръжени със сарказъм и кости от адамантий, дори не могат да се сравняват с космическите същества, обитаващи Marvel Universe.

По-долу сме събрали за вас десет от най-могъщите създания в тази комиксова и филмова вселена:

Odin

Кралят на Асгард и защитник на деветте реалности Один (Odin) е базиран на едноименния скандинавски бог и е също толкова силен. Той има свръхчовешка сила и способност да управлява мощна магическа енергия за различни свои цели. Способен е само с мисълта си да даде или отнеме силите на Тор, както и на неговия чук Мьолнир.

Galactus

Широката публика се запознава с Галактус (Galactus) в холивудската продукция “Фантастичната четворка и сребърния сърфист”, където става отчасти известна и силата на това космическо същество. Известен с това, че поглъща енергията на цели планети с гигантския си космически кораб, Galactus притежава огромна космическа сила и е способен да я предава на други герои като Сребърния сърфист (Silver Surfer) или Firelord.

Cyttorak

Повечето фенове дори не са и чували за тайнственото същество Cyttorak – най-могъщият майстор на магиите във вселената на Marvel, който дава силата на могъщия Juggernaut, а едни от най-опитните магьосници като доктор Стрейндж (Dr. Strange) и дори Dormammu го призовават за да засили техните заклинания. Какво по-голямо доказателство за мощта на Cyttorak от това, че веднъж той успява да плени дори самия Galactus.

Феникс (Phoenix)

Феникс е могъща космическа сила, която търси приемник и намери ли го става едно от най-разрушителните създания във Вселената, способно да унищожава цели светове. Когато Джийн Грей от X-Men се превръща в неин приемник, тя успява да погълне за секунди енергията на цяла звезда, предизвиквайки смъртта на всички обитатели на околните планети. Налага се Джийн да бъде убита, за да бъде спряна тази огромна изпепеляваща сила, но тя отново търси начин да се завърне в следващи издания на Marvel.

Eternity (Вечност)

Eternity е самото превъплъщение на времето. Той може да манипулира времето, пространството и самата реалност според желанията си. Това го прави много по-силен дори от толкова могъщи същества като Galactus или Odin.

Thanos (въоръжен с камъните на безкрайността)

В повечето истории на Marvel той не е нищо повече от един луд титан, отговорен за убийството на майка си и влюбен в богинята на смъртта. Тази любов му внушава да мрази всичко живо и да крои различни планове как да убие целия живот във Вселената.

Когато се сдобива с шестте камъка на безкрайността (infinity stones) и ги инкрустира в своята ръкавица обаче Thanos става едно от най-опасните и могъщи същества. Той успява с едно щракване на пръстите си да предизвика мигновеното изчезване на половината живи същества в цялата Вселена. В отговор срещу него се изправят много от познатите ни герои, предвождани от Капитан Америка и Адам Уорлок (Adam Warlock), и включващи още Dr. Strange, Silver Surfer, Hulk, Thor, Iron Man, Wolverine, Cyclops, Firelord, Quasar и много други. И всички те са повалени безапелационно.

След тях Thanos е атакуван и от космическите същества Galactus, Eternity, Love и Hate, Celestials и други, но успява да пребори и плени всички тях. Той все пак губи своята ръкавица с камъните на безкрайността, но заради своята арогантност.

Adam Warlock (с камъните на безкрайността)

След Thanos шестте камъка попадат при Adam Warlock, който ги използва за да възвърне реда във Вселената, да отведе Thanos в изгнание и отпътува на своето самотно пътуване в посока, неизвестна за останалите герои.

Живият трибунал (Living Tribunal)

Това е едно от най-могъщите същества в комиксите на Marvel, което изпреварва по своята мощ дори легендарните Celestials, Galactus и Eternity. Създаден за да предпазва т.нар. “мулти – вселена” от дисбаланси, той се появява само когато подобни заплахи се появят.

Beyonder

Той идва някъде отвъд познатата Вселена, от където произхожда и името му (beyond – отвъд). Известен е с това, че при първата си поява успява за броени секунди да отведе всички най-известни супергерои и супер – злодеи, включително и космическия колос Galactus на създадена от него планета, където да ги принуди да се борят помежду си.

One-Above-All

Този персонаж, споменаван изключително рядко, е най-могъщият и най-тайнствен герой във вселената на Marvel. Той е единственият, който надминава по сила както Beyonder, така и Живия трибунал. Според мнозина, той е превъплъщение на създателите на Marvel Comics – легендарните Джак Кърби и Стан Лий.

Съгласни ли сте с тази класация или смятате, че има и други герои на Marvel, които могат да набият шушоните на описаните в този материал? Споделете в коментарите по-долу.

Related posts

5 Thoughts to “Кои са най-силните герои от вселената на Marvel”

 1. Miq

  Kapitan MARVEL susto trqbva da se vkluchi v tazi klasaciq

 2. Елена

  Капитан Марвел е най-силното нещо във Вселената!!!

  1. Comics Nerd

   Защо пък да е тя? 🙂

 3. Иван Попиванов

  Имам въпрос. Има ли филм за адам, защото много търсих или тези герои ги има само в комиксите.

 4. Искра Тонева

  Алената вещица очевидно е най могъщата Тя както се разбра в Док Стрейндж в мултивселената на лудостта е императрицата на мултивселената. Може да прави каквото си иска с реалността.

Leave a Comment